Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 145 jtd или twinspark :?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз до сега не съм карал кола на газ и се ми е интересно да знам, дали мощноста пада драстично или е слабо забележимо

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

зависи много дали е инжекцион или обикновена, при обикновената определено спада
      Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Първоначално публикувано от BioBo Покажи съобщение
        Аз до сега не съм карал кола на газ и се ми е интересно да знам, дали мощноста пада драстично или е слабо забележимо
        Зависи как е настроена,обикновенната може да бяга повече от на бензин,ама ще гори яко.А за Г.И. компютара на газовото определя,впръскването на газ.Има три режима на работа Икономичен,среден,и турбо режим. Аз карам само на третия режим Темата взе да клони малко кам раздел-''Алфи на газ'' извинете ме
        Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
        Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

жтд-то определено ще върви повече от кой да е газов инжекцион а и няма да се вкараш във филмите с газаджиите. това да си купиш по-мощничка кола и да и ръгнеш газта че да ти върви по икономично и като хлопел на 20 години не го разбирам.
          ако се насочиш към жтд, закарай го първо на диагностика да ти кажат реалните километри.
          точка

Comment

Аз не разбирам много от двигатели и от коли като цяло, но моя ТС е направо божествен! Звука е чук, набира доста добре и разхода не е болка за умиране. Дизел не съм карал и незнам как е за това няма да го коментирам. И както казаха колегите избора си е твой!
            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
              Дизел не съм карал и незнам как е за това няма да го коментирам. И както казаха колегите избора си е твой!
              То има един лаф: Който веднъж кара дизел, забравя за бензина

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                То има един лаф: Който веднъж кара дизел, забравя за бензина
                да,ама не е много верен
                146 Turbo

Comment

Еми чесно казано баща ми кара брава 1.9ТД аз клио 1.2 бензин (преди това съм карал 2 други бензина). Бравата ми допада доста като каране и определено се насочих към дизел, само дето първо трябва да се отърва от клиото . А като гледам това не се знае дали ще стане лесно. Когато ходих да разгледам автомобилите имаще мах 20 човека, които разглеждаха (а беше събота )

Има ли някъде из София авто къща, която да изкупува коли на прилични цени

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

А защо не чопнеш на баща си колата

Честно казано за "беден студент" по добрият избор би бил фиат-а. Ти си преценяваш.

16 клапановият ТС е много капризен и скъп за поддръжка.

За разхода - по един и същ маршрут и един и същи стил на каране
                    Алфа 155 - ТС 1.7 8в 115 коня- прибилизително засичане за 15000 км - среден разход 8/100
                    Ланча Либра - 2.4 jtd@140 коня за 5000 км - 6.15.

Засича се само пълно - пълно , но това няма и голямо значение след като навъртиш достатъчно километри.
                    Либрата е около 150 кг по-тежка.
                    Относно лафа " Който веднъж кара дизел, забравя за бензина"
                    С удоволствие бих карал голям бензинов двигател - поне 3 литра, но си е скъпо удоволствие.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

ми аз няма да карам ТС, както казах по горе, съм се насочил към ЖТД

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

От подписа си личи какво муле имам Та за нео бих казал,че ако си направиш труда да си промиеш мотора и след това му посмениш някой и друг чаркалък(вариатор,някой лагери) просто заспива.Работи и върви перфектно.На бензин леко понастъпвана от време на време(то направо те изкушава да я вкараш в над 4000 оборота),градско ми дава разход 10/100.Имам и газ,но е обикновенна,вярно не можеш да търсиш това вървене на газ,но пък като разход градско ми дава 12/100(просто газовата ми излизаше 50лв и за това я прехвърлих,не ми се даваха тогава 2000лв за Г.И.).Но както казаха и колегите,избора си е твой,и по-важното е да не бързаш

Алфа Ромео 145 1.6 16V TS 97г. PB*3886*ВТ

Comment

Бензина си е бензин,и не ме интересува колко харчи,но това си е мое мнение.Има и малолитражни бензинки за икономия.Избора си е твой,карал съм дизел след бензинка и не ме грабна,нищо че се набираше повече,повече ядове ми създаде.Истината е една,колко си стиснат,или имаш сърце винаги за това което искаш.
                          2.0 TS "98

Comment

Гласувам ЗА Т.С. но и аз съм си заклет почитател на бензина, нищо лошо за дизела, особено JTD, но бенза си е бенз!
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

благодаря за мненията. Голямият проблем сега е как подяволите да се отърва от тая кошница реното, по време на криза

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Както каза колегата по-горе фиат е добър избор,защото е евтин за подръжка и е по-издържлив...
                                Но иначе по-добрия избор е дизела...или ако е бензин 2.0 TS QV

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                                X